El govern espanyol estudia ara endurir les mesures de confinament per “estabilitzar la corba”

Afirma que l’objectiu no és només aconseguir baixar-la, sinó garantir que no se supera la capacitat de les UCI


El director del Centre d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, assegura que el govern espanyol està “valorant” la possibilitat de modificar les mesures de confinament actuals per garantir “l’ultima empenta necessària” per “estabilitzar la corba” i “començar a baixar-la”. Durant la seva compareixença i a preguntes dels periodistes, ha dit que l’objectiu no passa només per baixar la corba sinó també per reduir el nombre de transmissions i, sobretot, “garantir que el descens impedeix superar la capacitat nacional de llits de les UCI”. 

En aquest sentit, ha admès que hi ha comunitats que ja estan “al límit” i que la voluntat és resoldre el problema i evita que la resta “es vegin abocades a la mateixa situació”. Amb tot, ha dit que hi ha “opcions” i que a hores d’ara es clau garantir que els contactes personals de la gent que ha de treballar mantingui les distàncies de seguretat i eviti els contactes de risc.

També ha fet una crida a evitar els que es puguin produir entre els que viuen en un mateix domicili. Per això, ha dit que si una persona té símptomes ha d’intentar aïllar-se i que, si no es possible quedar-se aïllat en una habitació, es mantinguin les distàncies i les mesures d’higiene recomanades.

208 noves morts a Catalunya eleven la xifra a 880

El Departament de Salut ha informat aquest dijous al vespre que en les últimes hores s’han confirmat 1.348 positius nous de coronavirus a Catalunya, cosa que eleva la xifra total a 12.940. A més, en l'últim dia han mort 208 persones, cosa que eleva el total a les 880 persones. Pel que fa al nombre total de diagnosticats pel coronavirus, un total de 1.187 persones estan greus. A més, del nombre total de positius arreu del país, 2.248 són professionals sanitaris.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya s’han comptabilitzat fins avui un total de 2.384 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19. Pel que fa a la Conca d'Òdena, Salut confirma un total acumulat de 395 positius. Del nombre total de casos, 140 són professionals sanitaris, 50 persones han mort i 137 han estat donats d'alta.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article