La Taula del Tercer Sector reclama al Govern que acceleri l’aprovació del reglament de la Renda Garantida

Les entitats constaten que és “imprescindible i urgent” i alerten de les conseqüències socials greus de la crisi del coronavirus


La Taula del Tercer Sector ha reclamat aquest dimecres al Govern que acceleri l'aprovació del reglament de la Renda Garantida de Ciutadania, que ara és “imprescindible i urgent” davant l'escenari que s'ha obert amb el coronavirus, que “empitjora encara més la fragilitat econòmica en la qual viuen moltes persones”. 

Es calcula que a Catalunya hi ha 130.000 persones que no tenen cap ingrés, i la taxa de risc de pobresa ja fa anys que està al voltant del 20%. Francina Alsina, presidenta de la taula, ha alertat de les conseqüències socials greus que tindrà la crisi del coronavirus. “A Catalunya tenim un instrument que ens pot ajudar a contenir-les i evitar que la taxa de pobresa pugi encara més”, ha remarcat.

Alsina ha subratllat que aquesta eina no funcionarà en els seus màxims si no hi ha el reglament. “Fa massa temps que ho reclamem però ara, més que mai, cal que aquest ajut es desplegui completament per assegurar el seu correcte funcionament”, ha afegit. La taula creu que la prestació és insuficient, no només en cobertura, sinó també en quantia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article