La Paeria trasllada prop de 50 temporers que dormien al carrer després d’ampliar l’espai a la Fira de Lleida

Amb la col·laboració de mediadors de la comunitat senegalesa, s’ha actuat especialment a la zona de la Caseta de Fusta


La Paeria ha traslladat al pavelló 4 de Fira de Lleida una cinquantena de persones que s'han desplaçat a la ciutat per treballar a la campanya de la fruita i que estaven dormint al carrer. La majoria, una trentena, estaven dormint a la zona de la Caseta de Fusta, al Centre Històric, i segons la futura regidora Mariama Sall l'actuació s'ha fet amb la intervenció de mediadors de la comunitat senegalesa la passada matinada. 

Amb l'ampliació de l'espai als Camps Elisis, ara dormen als pavellons unes 250 persones que disposen de servei com consigna, menjador, bugaderia i oficina d'atenció al temporer. Sall ha valorat positivament aquest actuació que s'ha fet "sense conflicte i per dignificar" la situació d'aquestes persones.

En aquest sentit, la futura regidora de Persones i Comunitat ha assenyalat que també s'ha pogut millorar la situació de les persones que treballen a la Caseta de Fusta, ja que ara hi podran accedir sense problema, de la mateixa manera que també s'ha millorat la situació del barri del Centre Històric, els veïns de qual han insistit en reiterades ocasions aquests darrers dies sobre la problemàtica que pateixen per l'elevat nombre de persones que dormen al carrer. Als temporers se'ls ha pres la temperatura abans de ser instal·lats al pavelló i cap d'ells mostrava símptomes de tenir la Covid-19.

Malgrat aquest trasllat de cinquanta persones als Camps Elisis, des de la Paeria no es té la certesa que ja no hi hagi cap temporer dormint al carrer a la ciutat i s'ha insistit en recordar les dificultats des de l'administració local per controlar aquesta situació. De fet, als baixos del casal de l'Ereta hi havia constància de sis persones dormint la passada nit. L'alcalde Miquel Pueyo ha reclamat al govern espanyol i a la Generalitat implicació en la gestió dels temporers que arriben a la ciutat.

D'altra banda, setmanes després de l'inicia de la campanya de la fruita s'ha constatat que entre un 50 i un 58% de les persones allotjades en el dispositiu d'emergència habilitat al pavelló 3 i ara també al 4 no tenen regularitzada la seva situació administrativa, fet que els impedeix de treballar legalment a la campanya. Així mateix, també es calcula que un 36% dels temporers allotjats que tenen feina treballen en altres municipis del Baix Segrià i del Baix Cinca, de manera que la ciutat de Lleida està assumint la seva capitalitat territorial en la zona fruitera de Ponent.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article