El districte barceloní de Nou Barris reclama un pla social “contra tots els impactes de la pandèmia”

Cinc barris del districte figuren entre els més afectats per la crisi sanitària

La Coordinadora d'Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris reclama a les administracions que elaborin amb urgència un pla social “contra tots els impactes de la pandèmia”. A través d'un comunicat difós aquest dimecres, l'entitat recorda que el districte, juntament amb Horta-Guinardó, és el més afectat per la crisi sanitària. 

De fet, “cinc barris de Nou barris figuren entre els més afectats i només dos han tingut un nivell d'afectacions inferior a la mitjana de la ciutat”. Per aquesta raó la coordinadora demana que els CAP no tinguin un horari limitat aquest estiu i un “pla clar d'obertura d'escoles que tingui en compte la situació social i familiar dels infants” perquè, a parer seu, “requereix una atenció compensatòria del temps perdut”.

La Coordinadora d'Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris considera que el districte necessita “uns serveis socials que garanteixin una bona atenció a tothom i recursos per cobrir les velles i noves carències”. A més, reclama “mesures per fer front al problema de l'habitatge”.

Segons l'entitat, la pandèmia ha constatat que “la salut té més a veure amb el codi postal que amb el codi genètic” i que “les rendes baixes, les condicions laborals i d'habitatge i la insuficiència dels serveis públics afecten negativament la salut”. A més, denuncia que “les malalties i les morts són només una part del drama que s'ha mostrat durant el confinament”. “Ha aflorat la nova i la vella pobresa”, afirmen, tot afegint que el lema reivindicatiu “no és pobresa, és injustícia” és més vigent que mai.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article