Colau ofereix fins a 1.200 euros al mes de lloguer als apartaments turístics per poder allotjar famílies vulnerables

“No ens podem permetre que famílies amb criatures visquin en pensions mentre hi ha tants pisos turístics buits”, diu


L'Ajuntament de Barcelona ofereix fins a 1.200 euros al mes de lloguer als apartaments turístics per allotjar famílies vulnerables. “No ens podem permetre que famílies amb criatures visquin en pensions o en pisos sense condicions dignes mentre existeixen tants pisos turístics buits a la ciutat”, ha escrit l'alcaldessa Ada Colau en una carta a l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR).

El consistori va fer una primera proposta de 900 euros, però només es van apuntar dos dels 9.000 pisos existents. Colau ha defensat que la nova oferta és “avantatjosa”, amb un preu “més que raonable”, també tenint en compte que s'ofereixen contractes estables “en un moment de crisi i incertesa”.

La proposta va dels 700 als 1.200 euros, en funció del tipus d'habitatge i el nombre d'habitacions que té. A parer de l'alcaldessa, l'acord és “beneficiós” per als apartaments turístics tenint en compte la situació de pandèmia, i també per als veïns, que necessiten “alternatives dignes” quan tenen dificultats per accedir a l'habitatge, així com espais per passar quarantenes. El sector, ha continuat, “té l'oportunitat de fer una nova i bona aportació en el seu compromís amb la ciutat”.

L'alcaldessa ha subratllat, a més, que en aquests moments és més important que mai “reforçar la col·laboració amb el sector privat”.

La regidora d'Habitatge, Lucía Martín, ha subratllat que la intenció del consistori no és evidentment “cobrir els beneficis” que tenien previstos els operadors turístics abans de la crisi. “Tothom a la ciutat està en una situació econòmica complicada i entenem que els operadors han de veure com a positiu que l'Ajuntament estigui disposat a pagar lloguers de llarg termini”, ha indicat Martín.

A més, ha opinat que potser amb la primera oferta, els apartaments estaven una mica més a l'expectativa de com evolucionava la situació, però ara que ja hi ha més informació espera que més pisos acceptin aquest lloguer fix del consistori.

D'altra banda, la regidora ha explicat que l'Ajuntament també està preocupat per l'increment de lloguers de temporada a la ciutat, i ha demanat a la Generalitat la necessitat de modificar la Llei de l'habitatge perquè es puguin fixar unes condicions, de forma que l'administració pugui fer inspeccions per veure si realment s'està complint la llei o bé s'estan desviant habitatges que haurien d'anar cap al mercat residencial.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article