Salut amplia les mesures restrictives a Figueres, Vilafant i Sant Feliu de Llobregat

El Procicat ha decidit aquest cap de setmana ampliar els municipis afectats per aturar els brots i aquest dilluns el DOGC ja ho publica


El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica aquest dilluns les dues resolucions per aplicar les mesures restrictives també a Figueres i Vilafant, a l'Alt Empordà, i Sant Feliu de Llobregat, al Baix Llobregat. El comitè tècnic del Procicat va aprovat aquest diumenge estendre les mesures a aquests municipis per contenir els brots epidèmics de la Covid-19.

Es tracta de les mateixes mesures que ja s'apliquen en 13 municipis de l'àrea de Barcelona i a bona part del Segrià i la Noguera. Entre aquestes hi ha la prohibició de fer reunions de més de deu persones, tant en l'àmbit públic com privat, i la recomanació de no sortir de casa si no és per realitzar activitats essencials.

L'Ajuntament de Figueres dona “suport total” a les mesures dictades pel Procicat per tal de rebaixar el nombre de contagis a la ciutat. La seva alcaldessa, Agnès Lladó, assegura que la decisió “arriba a temps” i, de fet, considera que “s'avança” ja que la proposta es dona quan la ciutat està a l'entorn de 50 casos per cada 100.000 habitants.

Lladó considera que es tracta d'una mesura que permetrà "salvar la salut" dels ciutadans de Figueres, però també el teixit econòmic. Això sí, l'alcaldessa deixa clar que s'oposaria a un eventual tancament de la frontera amb França perquè "no cal obrir i tancar cada 15 dies". Des de l'Ajuntament de Vilafant, localitat també afectada i veïna de Figueres, també donen suport a la decisió del Procicat. Sant Feliu de Llobregat havia demanat també ser inclòs dins els municipis afectats a l’àrea metropolitana per l’augment de casos al municipi.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article