Cinc estudiants empaten amb un 9,9 en la nota més alta de les PAU a Catalunya

El 94,5% d'alumnes aproven la Selectivitat, dos punts percentuals menys que el 2019


Cinc estudiants de la demarcació de Barcelona han empatat amb un 9,9 en la nota més alta de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) d'enguany. 

Són dues noies i tres nois, alumnes de l'Institut d’Educació Secundària Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet, de l’Antoni Pous de Manlleu, del Front Marítim de Barcelona i de l’Arnau Cadell de Sant Cugat del Vallès i del Col·legi Sant Josep de Sant Sadurní d'Anoia.

La qualificació més alta a Girona ha estat un 9,8, també amb empat entre 4 estudiants. A Lleida i Tarragona la nota més alta ha estat un 9,7, compartida per quatre alumnes en cada territori.

Del total de 39.110 estudiants que es van examinar a principis de mes, el 94,48% ha aprovat, dos punts percentuals menys que el 2019, quan va ser el 96,60%.

El confinament “ha ajudat” a estudiar

Martí Solà s'esperava treure bona nota a les PAU però no “tan bona nota”. És un dels cinc estudiants a Catalunya que ha tret un 9,9 i el que ha tret la més alta a Barcelona. El jove explica que l'ha “sobtat” l'empat ja que s'esperava que algú pogués treure un 10. El fet d'haver-se de quedar a casa pel confinament, diu, l'ha ajudat “en part” a l'hora d'estudiar. Amb tot, també assegura que ho ha viscut amb “incertesa” perquè no sabien com s'adaptarien els exàmens i alhora diu que l'ambient per estudiar no ha estat “el més adequat” ja que, per exemple, les biblioteques eren tancades. Al setembre començarà el doble grau en Física i Matemàtiques a la UAB amb la idea de dedicar-se a la investigació.

“Vaig rebre la notícia amb molta alegria i molt emocionat, evidentment”, diu el Martí, que explica que tots a la família estan “molt contents”, especialment la seva àvia, que n'estava “molt pendent”. De fet, comenta que des que s'ha sabut està rebent missatges de felicitacions de familiars i els amics i companys de classe confien veure'l a les notícies.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article