Barcelona ampliarà el servei de dentista gratuït per a persones vulnerables amb un nou local a Torre Baró

El servei d'odontologia municipal ha atès més de 1.600 persones des de la tardor del 2018


L'Ajuntament de Barcelona ampliarà el servei d'odontologia gratuït per a persones vulnerables amb un nou local que posarà en marxa durant l'últim trimestre de l'any al barri de Torre Baró, al districte de Nou Barris. 

D'aquesta manera, el servei municipal que funciona des de la tardor del 2018 al carrer Viladomat afegirà un segon punt d'atenció a la plaça Eucaliptus. L'espai s'ubica en un immoble cedit l'any 2013 pel consistori a la Universitat de Barcelona (UB), que l'havia fet funcionar com a clínica solidària l'any 2018 i 2019. Des que es va posar en marxa, el servei d'odontologia gratuït ha atès més de 1.600 persones derivades des dels Serveis Socials municipals, el 53% de les quals són dones.

El 18% de les persones ateses provenien de Nou Barris i, per aquest motiu, l'obertura d'un nou local al districte permetrà ampliar el servei que ja es donava amb un criteri de major proximitat, segons ha subratllat la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa. Concretament, el servei ampliarà en dues butaques més els espais per realitzar tractaments odontològics i d'higiene bucodental.

La regidora ha defensat el servei perquè “un 12% dels veïns de la ciutat reconeixen que no van al dentista per temes econòmics” i, segons ha dit, aquest servei possibilita que una part d'aquests veïns pugui anar-hi. “Ampliem el servei perquè la salut bucodental no és de segona, sinó de primera”, ha subratllat. En total, des de la tardor del 2018 s'han fet més de 3.200 obturacions, unes 1.500 higienes, més de 1.000 pròtesis i gairebé 300 endodòncies.

Impuls al servei de dentista municipal 

D'altra banda, el consistori ha licitat recentment l'estudi tècnic per tal de determinar la millor ubicació per a la clínica on s'oferirà un servei de dentista municipal obert a tota la ciutadania amb preus que es calculen fins a un 40% per sota dels habituals.

Des que el febrer passat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va donar la raó al consistori i va aixecar la mesura cautelar de suspensió que havia sol·licitat el Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs (COEC), l'Ajuntament ha seguit els procediments administratius previstos i confia en poder tancar la ubicació durant la tardor.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article