Més del 21% de les persones que la Creu Roja atén per la Covid-19 són gent gran

L'entitat combat la solitud amb trucades de seguiment dels voluntaris per acompanyar i facilitar informació

El pla especial de la Creu Roja per afrontar la situació generada per la Covid-19 ha arribat a 240.732 persones des del març, i concretament en l'àmbit d’inclusió a 138.238 persones, de les quals el 21.56%, en concret 29.029, tenen més de 65 anys.

Un dels objectius de l'organització humanitària en la seva intervenció amb gent gran durant aquests mesos és el de tractar de reduir l'aïllament i la solitud, millorant la seva autonomia. Per això els voluntaris de l’entitat ha fet trucades periòdiques de caràcter social per tranquil·litzar i per donar informació sobre mesures de prevenció davant la Covid-19.

Per cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació, higiene o farmàcia d'aquestes persones s'han fet 21.961 ajudes de primera necessitat a 13.055 persones.

L'impacte de la solitud i el seu “important cost humà i econòmic” preocupen especialment la Creu Roja, segons exposen en un comunicat.

Un dels compromisos que va adoptar l'organització en la seva última assemblea general fa referència a “contribuir a trencar l'aïllament i la solitud de les persones en situació de vulnerabilitat”.

L'entitat apunta que “no totes les persones que estan soles experimenten solitud, i hi ha moltes persones que se senten soles estant acompanyades”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article