El programa de suport a la llar per a persones amb discapacitat guanya 286 places

Treball, Afers Socials i Famílies està elaborant un decret per ampliar la prova pilot dels assistents personals per aquest col·lectiu


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha augmentat en 286 places el programa de suport a la pròpia llar per a persones amb discapacitat o problemàtica social derivada de malaltia mental.

D'aquesta manera les persones que rebran ajuda per poder seguir vivint als seus domicilis o viure de manera autònoma en un pis seran 2.085, un 16% més que fins ara.

Això permetrà a les persones amb discapacitat (física en aquest cas), disposar d'un professional assistent que els ajudi a dur a terme el seu projecte de vida en forma d’estudi, treball i lleure, segons apunta el departament en un comunicat, on també apunta a la seva voluntat de desinstitucionalitzar “sempre que sigui possible” les persones amb discapacitat o malaltia mental i pel manteniment en la pròpia llar, “cosa que reverteix en benefici de la persona, la seva família i la comunitat”.

La conselleria també prepara un decret que està en fase de consulta pública per ampliar la prova pilot de la figura de l'assistent personal per aquestes persones, ja que considera que la llei de dependència contempla aquesta figura “però amb moltes limitacions”. En aquesta línia, s’està treballant amb el sector per convertir aquest programa de suport a la llar en un servei d’acompanyament a la vida autònoma, de manera que aquestes persones puguin viure en habitatges de suport, amb un servei professional per a la seva integració, inclusió a la comunitat i la vida independent.

Per altra banda, en col·laboració amb entitats del sector especialitzades, s'està avançant per projectar nous recursos habitacionals i residencials a partir d’inversions d’entitats socials especialitzades, que en funció de la necessitat i programació territorial poden rebre cofinançament amb convocatòries de fons públics.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article