El Govern destina 3,6 milions d’euros a les entitats que atenen col·lectius vulnerables i en risc d'exclusió

L'ajuda consisteix en 10.000 euros per a fundacions, associacions i cooperatives socials o 20.000 per a federacions


El Govern ha aprovat aquest dimarts posar en marxa una línia d'ajuts específica per contribuir que les entitats del tercer sector social puguin adaptar els serveis d'atenció a les persones davant de les conseqüències de la crisi de la Covid-19, amb un pressupost total de 3.636.230 euros. 

Aquests ajuts consisteixen en un import fix de pagament únic de 10.000 euros per a les fundacions, les associacions i les cooperatives d'iniciativa social que tenen com a finalitat l'atenció i la defensa dels drets socials de col·lectius vulnerables i en risc d'exclusió; o de 20.000 euros per a les federacions i les associacions conformades per entitats amb la mateixa finalitat.

Aquest ajut complementa les línies establertes fins ara pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de compensació per a les entitats del tercer sector -com ara el manteniment del pagament del 100% dels serveis durant l'estat alarma- i, per tant, va destinada a aquelles entitats que, per qüestions diverses, encara no han pogut accedir a cap dels altres ajuts.

No poden sol·licitar l'ajut aquelles entitats que presten serveis al sistema públic de serveis socials de Catalunya mitjançant contractes, convenis o concerts, ni les que ho fan mitjançant subvencions quan han estat objecte d'algun tipus de compensació. Tampoc el poden sol·licitar les que presten serveis al sistema públic de Salut, Educació o Justícia.

Els requisits de totes les entitats beneficiàries són tenir la seu o una delegació a Catalunya i prestar-hi els serveis; haver mantingut l'activitat a partir del 14 de març de forma ininterrompuda, i que el volum de la seva activitat, en l'exercici anterior al de la publicació de la convocatòria, sigui superior a 40.000 euros.

Aquest ajut s'atorga en un pagament únic, pel procediment de concurrència no competitiva, fins a l'exhauriment de la partida pressupostària destinada a aquests efectes. És compatible amb qualsevol altre ajut o subvenció, públic o privat, destinat a la mateixa finalitat, excepte amb els convenis resolutius celebrats amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, segons ha apuntat el Govern.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article