Neix la primera jornada sobre esport inclusiu perquè clubs i entitats incorporin noves activitats

Experts en esport inclusiu participaran en l’esdeveniment, promogut per Granés Fundació, amb l'objectiu de crear coneixement i línies de treball


Neix la primera jornada sobre esport Inclusiu, que se celebrarà aquest dimecres, de la mà de Granés Fundació, amb l’objectiu d’avançar en el coneixement sobre l’esport inclusiu. La jornada vol promoure el diàleg entre diferents agents experts dins del sector de l'esport de persones amb discapacitat.

L'objectiu de l’esdeveniment és crear un espai de treball que generi coneixement sobre la plena inclusió en l'esport i facilitar l'arribada d'aquest coneixement als clubs esportius i entitats socials. La Jornada comptarà amb un focus group d’experts inicial i un diàleg posterior obert al públic interessat, que es podrà seguir en línia.

La 1a Jornada sobre Esport Inclusiu és la primera acció d’un conjunt de diàlegs amb els que Granés Fundació vol aconseguir una generació de coneixement rigorós que permeti avançar en l’assoliment d’aquest dret inclòs en la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i signada per l’Estat Espanyol l’any 2007.

"Cal que aspirem i promovem els canvis necessaris perquè la inclusió vagi més enllà del marc escolar i que els infants, joves, i també persones adultes, puguin decidir quin esport volen practicar, en un entorn inclusiu" afirma Laura Masferrer, directora gerent de Granés Fundació.

"A l’hora de fer esport, de fer activitats culturals o artístiques, o d’oci, per exemple, les persones amb discapacitat encara es troben amb moltes barreres”, diu Masferrer, que destaca que Espanya és dels estats que està més lluny de compassar la legislació amb la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides de l'any 2006.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article