Afers Socials es compromet a no congelar de nou les tarifes de les entitats del tercer sector

El Homrani reivindica l'acreditació oficial dels coneixements de persones amb discapacitat perquè accedeixin a una feina

El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, es compromet a no congelar les tarifes de les entitats del tercer sector, que s'han actualitzat en els darrers dos anys després d'una dècada congelades. “La resposta a aquesta crisi no pot ser la del 2008”, ha afirmat. El conseller ha visitar aquest dijous, coincidint amb el Dia internacional de les persones amb discapacitat, la seu de Femarec, una entitat que treballa per a la inserció social i laboral de col·lectius en risc d'exclusió. 

El Homrani ha participat en l'entrega de diplomes que acrediten de forma oficial les competències professionals de persones amb discapacitat i va reivindicar la iniciativa per continuar avançant en l'accés efectiu a la formació i al treball.

El conseller ha assenyalat que aquest any i el passat han pogut actualitzar les tarifes del tercer sector, una de les grans reivindicacions de les entitats socials que havien estat alertant del “col·lapse” que patien molt abans de la pandèmia, i ha afirmat que ho continuaran fent.

El conseller ha fet aquesta consideració en la visita a les instal·lacions de la fundació Femarem, on ha participat en l'entrega dels diplomes d'acreditació oficial. Es tracta d'una iniciativa que van posar en marxa fa uns mesos i que, segons ha manifestat el conseller, és única a l'estat espanyol i “molt important” per a la formació professional inclusiva i per garantir els drets al treball i a la formació. El projecte consisteix a avaluar les competències de les persones amb discapacitat o especials dificultats d'una forma adaptada però amb el mateix rigor que en els espais ordinaris, per exemple a través de l'observació o de fer preguntes, per poder acreditar-ne els coneixements i competències per a un lloc de treball.

La vicepresidenta de la Federació Catalana de Discapacitat Intel·lectual (Dincat) i presidenta de Femarec, Amèlia Clara, ha explicat que la majoria de persones acrediten els coneixements amb formació acadèmica o professional, però que és difícil per a les persones amb discapacitat: “Això no vol dir que no puguin fer molt bé una feina. L'han d'aprendre d'una altra manera, fent-la, com abans s'aprenien els oficis". "Tenir un paper oficial que digui que saps fer molt bé una feina és bàsic. És un camí en què hem de continuar”, ha ressaltat.

Prop d'un centenar de persones han vist reconeguts els seus coneixements amb un certificat de professionalitat oficial en àmbits com la jardineria o la neteja des que es va posar en marxa aquest projecte, desenvolupat conjuntament pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), les entitats més representatives de les persones amb discapacitat intel·lectual i la patronal Pimec.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article