El Consell Comarcal del Bages reclama que es garanteixi el dret a l’avortament a la Catalunya Central

El ple aprova per unanimitat una moció que també sol·licita que l’ens pugui formar part del patronat d’Althaia


El ple del Consell Comarcal del Bages ha aprovat una moció per demanar que es garanteixi el dret a l'avortament a la Catalunya Central. El text, proposat per la CUP, demana que la Fundació Althaia es comprometi a garantir les interrupcions voluntàries de l'embaràs a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, centre de referència pels veïns del Bages.

També demana al CatSalut que “garanteixi una oferta adequada d'atenció a la interrupció voluntària de l'embaràs amb totes les entitats proveïdores dels serveis sanitaris de la Catalunya Central” i demana que es replantegin els recursos actuals per fer-los “més accessibles i adequats al nostre territori”. La moció, esmenada per tots els grups, es va aprovar per unanimitat al ple d'aquest dilluns.

El text expressa el compromís del Consell Comarcal del Bages de “vetllar” perquè el Servei Català de la Salut “garanteixi els drets a la salut sexual i reproductiva de les dones i a la interrupció voluntària de l'embaràs”. A més, el Consell Comarcal també sol·licita formar part del Patronat d'Althaia, ja que consideren que si l'hospital de Sant Joan de Déu és el centre de referència de la comarca “no s'entén que aquest ens comarcal, que representa al conjunt de pobles i municipis del Bages, no hi tingui representació”, segons va afirmar Roser Alegre, portaveu de la CUP al Consell Comarcal.

La moció aprovada aquest dilluns al vespre al Consell Comarcal se suma a d'altres mocions ja aprovades a diversos ajuntaments del Bages i la Catalunya Central com són Santpedor, Sallent, Calders i Guixers. Segons informa la CUP a través d'un comunicat, està previst que aquesta setmana el text de la moció també es debati als plens dels ajuntaments de Navarcles, Moià, Artés, Solsona i Monistrol de Montserrat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article