El Govern assenyala que el confinament comarcal s’aixecarà “ben aviat” 

Meritxell Budó obre la porta a sortir i entrar de Catalunya per visitar familiars en Setmana Santa

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència en funcions, Meritxell Budó, ha explicat aquest dimarts que “tot  apunta” que el confinament perimetral comarcal “s'aixecarà ben aviat”, sempre que les dades epidemiològiques no canviïn la tendència que tenen darrerament.

Així, el pla per a la Setmana Santa, que es preveu tancar aquesta mateixa setmana, permetria la mobilitat interna dins de Catalunya amb una certa llibertat. A més, tal com va passar per Nadal, la portaveu assegura que s'està estudiant que es pugui entrar i sortir de Catalunya “per visitar familiars i gent propera” malgrat tenir el perímetre territorial de país tancat”.

“Si les dades són com les dels darrers dies, ben aviat podrem començar a revertir el confinament comarcal i els temes de mobilitat”. Així de confiada s'ha mostrat Budó en parlar dels canvis en les restriccions que el Govern prepara a pocs dies de la Setmana Santa. Tot i aquesta bona predisposició a deixar només actiu el perímetre català, Budó tampoc dona res per fet fins que “les autoritats sanitàries recomanin” aixecar aquestes mesures. “Tot apunta que les dades ho permetran, esperem. Sembla que tenim la cadena de contagis controlada, i podrem fer passos endavant i un és aquest, permetent moure's per dins de Catalunya”, ha comentat la portaveu en roda de premsa, després de la reunió del Consell Executiu.

Budó ha marcat prudència en reiterar que “en funció de les dades epidemiològiques hi haurà una mobilitat o altra” durant aquesta propera Setmana Santa. Amb tot, entre dimecres i divendres s'ha de tancar la nova resolució del Procicat que entrarà en vigor dilluns i s'haurà de veure si la relaxació de les mesures s'aplica ja la setmana vinent o la següent. “Entenem que aixecar el confinament comarcal és necessari el més aviat possible”, ha dit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article