La PAH ocupa l’oficina d’una entitat bancària per reclamar la renovació dels lloguers

La plataforma denuncia que la immobiliària Solvia actua “com un fons voltor més” i reclama un interlocutor


Membres de la PAH de diversos llocs de Catalunya s'han concentrat aquest divendres al matí al centre de Barcelona i han ocupat l'oficina d'una entitat bancària. Inicialment volien ocupar una oficina de la immobiliària Solvia ubicada a la Ronda de la Universitat, però estava tancada. Així, les desenes de persones reunides s'han dirigit a una oficina del Banc Sabadell ubicada just davant, al mateix carrer.

Juanjo Ramon, portaveu de la PAH, ha afirmat que es tracta d'una acció-reacció a la suspensió del decret 17/2019 de lloguer social. Ramon alerta que Solvia actua "com un fons voltor més" i afirma que entre les famílies moltes que ja tenen contractes de lloguer sobre la taula s'han trobat amb la no renovació i ara corren el risc de ser desnonats.

L'acció s'ha iniciat quan faltaven pocs minuts de les onze del matí i al cap d'una estona han arribat els Mossos per fer d'intermediaris. Representants de la PAH han estat rebuts per responsables de l'entitat bancària. La PAH reitera que arran de la suspensió del decret hi ha més de 3.000 famílies que no podran renovar els seus lloguers o regular la seva situació.

"Apel·lem a la desobediència per evitar desnonaments", afirma el portaveu de la plataforma. En concret, aquest divendres han centrat l'acció en reclamar un interlocutor per part de Solvia, ja que fa un any que "mareja la perdiu" i les famílies afectades no tenen amb qui contactar.

"No hi ha voluntat de diàleg, no està passant només amb Solvia, també amb Cerberus, i altres fons i bancs", assenyala. Segons la PAH, des del mateix dia de la suspensió del decret van començar a arribar les notificacions de no renovació.

Arrencar el compromís al nou Govern

Coincidint amb la constitució del nou Parlament, Juanjo Ramon diu que ja estan "forçant" que la nova cambra es comprometi a treure una nova llei de caràcter urgent per pal·liar els efectes de la suspensió del decret. "Tenim una àmplia majoria que s'ha compromès a fer-ho", diu, exigint la nova llei "ja".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article