El centres educatius de Mataró denuncien l’onada de robatoris a les escoles

Demanen a l’Ajuntament i el Departament d’Educació que actuïn amb “urgència i celeritat”


Les direccions dels centres públics de primària de Mataró denuncien l’onada de robatoris que estan patint els centres i demanen a l’Ajuntament i el Departament d’Educació que actuïn amb urgència i celeritat.

Uns robatoris que, segons han informat les respectives directives dels centres “afecten greument als projectes educatius i, sobretot, a l’alumnat que en rep directament els seus efectes”.

Concretament, els robatoris s’han centrat en el material informàtic. Un material que, segons denuncien als centres, es va adquirir “fruit d’anys d’estalvi per part dels centres educatius i de l’esforç del Departament d’Educació, per compensar els efectes de l’actual pandèmia i les desigualtats que ha provocat”.

En poques setmanes els centres educatius s’han vist privats de la totalitat o de gran part del material informàtic. Aquest fet, tal com alerten les directives dels centres, “posa en risc les planificacions educatives per aquest curs, que necessiten aquest material per dur a terme les activitats d’ensenyament-aprenentatge contextualitzades en la realitat digital que ens envolta”.

Així, l’aprenentatge de l’alumnat s’ha vist compromès arran dels robatoris, especialment en el context actual de pandèmia, que fa que els centres vulguin oferir les màximes oportunitats d’aprenentatge per compensar les restriccions existents.

Davant d’aquests fets, els centres educatius demanen que les administracions responsables, l’Ajuntament i el departament d’Educació actuïn «amb urgència i celeritat.» Per aquest motiu demanen millores en la seguretat dels centres perquè els infants i les famílies puguin estar tranquils.

“Volem portar a terme els nostres projectes educatius sense interferències externes que pertorben les dinàmiques d’aprenentatge”, han assenyalat.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article