Barcelona arribarà a més de 150 entorns escolars pacificats a finals del 2022

L’Ajuntament de Barcelona defineix els 54 centres on s’actuarà l’any que ve


Un total de 155 escoles de Barcelona tindran l'entorn pacificat a finals del 2022, segons ha informat l'Ajuntament. El programa ‘Protegim les Escoles’ ha inclòs les 54 escoles on s'actuarà l'any vinent. Aquests se sumaran al centenar de centres on ja s'ha actuat o es farà durant aquest any.

D'aquesta manera, tots aquests centres disposaran d'un espai urbà pacificat, amb més espais de trobada i amb l'objectiu de reduir l'accidentalitat, el soroll i la contaminació generada pel trànsit. Les obres planificades entre 2020 i 2022 als 155 centres educatius arribaran a 58.052 alumnes. La inversió global aproximada serà d'uns 11,2 milions d’euros, que s'acabarà de detallar amb la concreció dels projectes executius de l'any vinent.

La primera pacificació es va fer el gener del 2020 a l'Escola Grèvol, a Sant Martí, i durant l'any passat se'n van completar 26. Aquest any, el Consistori té previst un paquet d'actuacions en l'entorn de 75 centres.

Les obres es faran entre juliol i agost, aprofitant l'aturada de l'activitat lectiva. Les actuacions en un total de 101 centres entre 2020 i 2021 han suposat l'eliminació de 14 carrils de circulació i 17 carrers amb prioritat per al vianant. En total, s'han guanyat 14.150 metres quadrats d'asfalt que passaran a ser espais d'estada amb bancs i elements de jocs.

Les escoles demanen més seguretat i sostenibilitat

Des de desembre de 2020, moltes escoles de Catalunya s’han sumat al que han anomenat la ‘Revolta escolar’, un moviment promogut des de les associacions de famílies dels centres, i que demana la pacificació dels entorns escolars per fer-los més segurs i sostenibles. Cada 15 dies, el divendres a la tarda les escoles adherides a la iniciativa, tallen els carrers pròxims als centres, per visibilitzar la demanda. 

El moviment va començar amb l’adhesió de 20 centres de Barcelona. Avui dia, són més de 100 centres de molts pobles i ciutats de Catalunya els que cada 15 dies tallen la circulació dels vehicles per demanar més compromís per garantir uns entorns lliures de contaminació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article