Catalunya acollirà 15 joves migrants sols procedents de Ceuta

El Govern espanyol i les comunitats pacten el repartiment de prop de 200 infants i joves 


La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha anunciat aquest dimarts un acord amb les comunitats autònomes per distribuir prop de 200 joves migrants sols que es trobaven ja a Ceuta abans de l'entrada de persones de la setmana passada. 

Segons ha fet públic el Ministeri, Catalunya rebrà 15 joves, Galícia i Madrid 20 cadascuna, Castella i Lleó 18, La Rioja 17, Castella-La Manxa 13, el País Valencià i Andalusia 13 cadascuna, Astúries, Balears i Extremadura 11 cadascuna, Aragó 8, el País Basc 8, Múrcia i Cantàbria 7, i Navarra 6.

Segons Belarra, amb aquest acord les comunitats demostren “alçada política i responsabilitat” per afrontar “una crisi humanitària sense precedents a Ceuta”. El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts un crèdit extraordinari de cinc milions d'euros que es partiran entre els territoris en funció del nombre de joves acollits.

Els criteris de repartiment es basen en el nombre de joves migrats sols que ja té cada comunitat al seu sistema i també la població. “En base a això s'ha dut a terme una proposta de repartiment que les comunitats autònomes que la majoria d’elles han acceptat”, ha dit. No ha explicat quins territoris s'han oposat al repartiment.

L'acord, segons la ministra, permetrà disposar d'espai a Ceuta per fer el retrobament dels joves que volen tornar amb les seves famílies al Marroc i tractar adequadament els que es volen quedar a l'Estat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article