UNICEF fa recompte de les iniciatives impulsades durant la pandèmia

L’organisme de les Nacions Unides presenta la seva Memòria 2020, a on recullen les accions portades a terme a Catalunya, l’Estat espanyol i la resta del món


UNICEF ha presentat aquest dimarts la seva Memòria 2020, a on recull la seva tasca i les fites assolides durant l'any passat per protegir i impulsar la vida de milions d'infants i adolescents a tot el món. Concretament a Catalunya, l'organisme va tirar endavant diverses iniciatives per analitzar la situació d'especial vulnerabilitat de la infància durant la pandèmia de la Covid-19.

Entre les iniciatives que va dur a terme el comitè català d'UNICEF l'any 2020 es troba la creació del canal de 'Youtube Clip Club Tv' en el qual infants i adolescents de tot el país explicaven com estaven vivint la pandèmia.

El Comitè també va organitzar una trobada virtual amb el president del Comitè dels Drets de l'Infant de les Nacions Unides, Luís Pedernera, per tal d'analitzar i alertar sobre la situació derivada de la Covid-19 i els seus efectes en la vida de la infància i l'adolescència a Catalunya.

Per altra banda, tenint en compte que queden només deu anys per la data límit d'assoliment de l'Agenda 2030, UNICEF Comitè Catalunya va publicar l'any passat el document 'L'Agenda 2030 en clau d'infància a Catalunya. 10 anys per a l'acció', amb 7 articles amb les reflexions de diferents experts i expertes al voltant dels reptes i les prioritats a abordar si volem millorar el benestar de la infància i l'adolescència.

Coincidint amb el Dia Internacional de la Infància, el Parlament de Catalunya va firmar i llegir la declaració institucional ‘Reimaginar un món millor per a la infància: afrontant la recuperació amb l'Agenda 2030 com a full de ruta’.

A més, es va firmar l'acord entre UNICEF i la Diputació de Barcelona a través del qual ambdues organitzacions es comprometen a promoure els drets dels infants a través de les iniciatives Ciutats Amigues de la Infància i Educació en Drets d'UNICEF.

Protegir la infància durant la pandèmia

A banda de les tasques desenvolupades a Catalunya, UNICEF va contribuir amb la distribució de 500 milions d'articles de protecció personal contra la Covid-19 a tot el món, entre les quals hi havia un milió de guants i 418.000 mascaretes distribuïdes a l'Estat espanyol. A més, l'organisme també va atendre més de 455 situacions d'emergència d'infants a fins a 152 països.

"El que vam viure l'any 2020 pot servir-nos per entendre que només un món globalment solidari podrà acabar amb la desigualtat, la pobresa i la injustícia que afecta encara a massa milions de nens i nenes", ha assenyalat el president d'UNICEF Espanya, Gustavo Suárez Pertierra, durant la presentació de la Memòria 2020.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article