Tres edificis de fusta i un de metall sumaran 151 habitatges de lloguer social a Barcelona

S’ha resolt el concurs, per 20 milions d’euros, amb projectes sostenibles i industrialitzats


L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), ha resolt la licitació de projecte i obra per aixecar quatre promocions d’habitatge públic de lloguer social al districte de Sant Martí. Aquests edificis que es construiran de forma industrialitzada, és a dir, en taller, i permetran ampliar el parc públic d’habitatge en 151 habitatges on podran viure 350 persones. 

Les propostes comparteixen, en el seu procés constructiu, la reducció de l’impacte ambiental associat a la fabricació dels materials amb què es construiran els futurs edificis. Tres de les quatre propostes amb major puntuació per cadascuna de les promocions proposen l’ús de fusta CLT, és a dir, fusta contralaminada creuada, i la quarta es farà amb mòduls metàl·lics.

Els edificis s'hauran de fer amb una gestió eficient dels materials a través d’elements reciclats i reciclables, i els elements estructurals s'hauran de fer en taller.

Les quatre promocions d’habitatge industrialitzat d’aquesta licitació trigaran, des del moment en què es va licitar el concurs, una durada mitjana de 31,5 mesos. La tramitació administrativa i la inversió municipal prevista és d’uns 20 milions d’euros.

Al Besòs-Maresme, concretament al carrer Pallars, es construiran 42 habitatges. L'estructura de les plantes d’habitatge es produirà de forma industrialitzada amb panells de fusta CLT, tant per a elements horitzontals com els forjats, com per als elements verticals, com els pilars i els murs de càrrega. La planta baixa serà de formigó.

Al mateix barri, al carrer Marroc número 180, s'hi faran 45 pisos més. La proposta constructiva respon a una estructura modular prefabricada, en aquest cas amb materials metàl·lics, amb un llenguatge arquitectònic industrial.

A la Verneda, es construiran 24 habitatges al número 22 del carrer Binèfar. La fusta CLT és l’element principal d’aquest mòdul prefabricat i de la resta de l’estructura.

A prop, al passatge d'Arriassa es faran 40 habitatges. El sistema de construcció es basa en murs i forjats de fusta CLT, recolzada sobre una planta baixa de formigó.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article