Argimon reconeix la necessitat de dotar de més recursos a la sanitat pública

El conseller considera essencial la creació de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària


El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha reconegut la necessitat de dotar de més recursos al sistema sanitari per resoldre el seu infrafinançament crònic. Així ho ha expressat duran la seva participació en la jornada inaugural de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) a Prada, en la qual ha fet especial èmfasi en la urgència d'aportar més pressupost per l'assistència en salut mental i en salut pública.

Segons Argimon, el Departament de Salut ja està treballant per dotar de recursos suficients el sistema sanitari públic, amb l'objectiu d'aconseguir “no només la millora de la salut de la població, sinó també aconseguir reduir les desigualtats i generar cohesió social”.

El conseller de Salut ha assegurat que la pandèmia ha evidenciat les mancances que pateix el sistema públic de salut. “Doblar el pressupost de salut pública possibilitarà reforçar la vigilància epidemiològica, la protecció de la salut i també la prevenció i promoció de la salut amb una major integració amb l'atenció primària”, ha assenyalat.

Entre altres, Argimon ha destacat la necessitat de reforçar específicament l'assistència en salut mental, sobretot a partir del desplegament d'equips d'intervenció domiciliària per a la població infantil i juvenil i iniciar així la reconversió de l'hospitalització psiquiàtrica a través de la promoció dels recursos comunitaris.

Finalment, el conseller de Salut ha subratllat que, a banda de la necessitat de més recursos per al sistema sanitari, és essencial “enfortir l'atenció primària i comunitària”, per exemple a través de la incorporació de nous perfils professionals als centres d'atenció primària, com ara psicòlegs, fisioterapeutes o nutricionistes, que permetin que els actuals perfils de medicina i infermeria puguin centrar-se en les tasques que aporten valor dins del seu àmbit específic.

Integrar l'atenció sanitària i la social

Com a estratègia a mitjà termini, Argimon ha proposat la creació de l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària, per tal de coordinar la incorporació de l'atenció sanitària i la social.

Per altra banda, el conseller ha afirmat que l'experiència de l'atenció sanitària durant la Covid-19 hauria de ser “un estímul transformador per construir societats més justes, més pròsperes i més lliures”.

Argimon ha reconegut que els professionals sanitaris han estat i continuen sent els principals actors per fer front a la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, el conseller ha manifestat la necessitat de millorar les seves condicions “amb la creació d'un sistema de xarxa territorial equilibrat, promovent les eines de participació de la ciutadania i d'implicació de la mateixa salut i desenvolupant un sistema mediambiental sostenible”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article