Terricabras inaugura l'Escola d’Estiu sobre interculturalitat de la Fundació SER.GI

Enguany arriba a la 20a edició


El filòsof Josep Maria Terribacras va ser l'encarregat de realitzar la conferència inaugural. Segons Terricabras, Catalunya sempre ha estat un país d'acollida, “ara podem acollir i integrar ja que tenim la capacitat per fer-ho”, fet que no sempre ha estat així. El filòsof gironí va recordar el context inicial de l'Escola d'Estiu sobre Interculturalitat, molt diferent a l'actual.

Hi havia una total inexperiència i el risc de fer les coses malament, i iniciatives com l'Escola han permès reflexionar i formar-se en una temàtica gairebé inèdita fa vint anys. Però també creu que sovint s'ha intentat soterrar els conflictes, quan en realitat resoldre'ls és el que permet avançar en un projecte comú. Per Terricabras, una interculturalitat mal entesa no permetria bastir aquest projecte comú de país, sinó només un diàleg entre comunitats culturals diverses.

Finalment, referint-se al lema d'aquest any de les jornades “Per una ciutadania plena”, va dir que aquest ha de ser l'objectiu, doncs encara hi ha moltes persones que no tenen la condició de ciutadà, i per tant no tenen reconeguts els seus drets i deures.

Tota la informació de l'Escola d’Estiu sobre interculturalitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article