Famílies nombroses celebren l’aposta per la presencialitat i demanen suport econòmic en la tornada a l’escola

La FANOC reclama al Govern un impuls “real” a les polítiques de suport a les famílies amb fills


L'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) ha celebrat l'aposta per la presencialitat en totes les etapes educatives i ha demanat suport per reduir l'impacte econòmic en la tornada a l'escola. El director de l’associació, Raúl Sánchez, ha posat en valor la importància de la presencialitat per als alumnes però també per a les famílies, que en molts casos teletreballen.

D'altra banda, ha lamentat que no s'ajudi a reduir el “gran cost” que implica tornar a les aules per a moltes famílies, especialment les nombroses, i més en un context de “retallades socials” en prestacions. Per això, ha demanat a la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, un impuls “real” a les polítiques de suport a les famílies amb fills. 

Segons un estudi de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), durant el curs escolar les famílies amb fills d’entre tres i divuit anys gastaran una mitja de 1.890€ per cada fill escolaritzat. Una xifra “poc assumible” per les famílies numeroses, apunta FANOC. “Pensem en les famílies amb tres, quatre, cinc o més fills, que han de comprar tot el material escolar per cada un dels fills i pels que, per tant, es multiplica la despesa familiar en un mateix mes”, senyala Raúl Sánchez.

A més, l'organització ha confiat que el control de la pandèmia evolucioni favorablement i les famílies tinguin “un respir” aquest curs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article