L’Observatori Contra l’Homofòbia apunta un increment del 46,6% d’incidències LGTBIfòbiques

L’entitat ha registrat més de 1.000 incidències en els set anys de vigència de la llei de defensa del col·lectiu


L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha apuntat un increment del 46,4% d'incidències LGTBIfòbiques enguany. En concret, de gener a setembre del 2021 s'han registrat 214 incidències contra el col·lectiu. Davant d'aquest panorama, els responsables de l'entitat han demanat en roda de premsa que el Parlament creï un grup de treball per tractar “l'espiral de violència i discriminació” que suposa la LGTBIfòbia, en paraules d'Eugeni Rodríguez, president de l'entitat. Des que es va aprovar la llei LGTBI de Catalunya, ara fa set anys, l'OCH afirma que ha registrat més de 1.000 incidències contra el col·lectiu.

"Necessitem eines, recursos humans i materials per fer una aposta clara i contundent en tot el territori per aturar l'LGTBIfòbia", ha dit Rodríguez. Aprofitant l'efemèride, l’entitat ha proposat un seguit de reformes al reglament de la norma, com ara harmonitzar el dret antidiscriminatori de Catalunya o que hi hagi la possibilitat de reparar la víctima de manera pecuniària “però també simbòlica”, com a reparació cap a tot el col·lectiu “que es veu afectat per l'agressió”.

Altres reivindicacions són que la víctima “se senti escoltada” i pugui presentar les al·legacions que cregui convenient “durant tot el procediment sancionador”. O que entitats com el mateix OCH puguin ser “part activa” del procediment sancionador administratiu.

Finalment, Rodríguez ha destacat la necessitat de coordinació amb els Mossos d'Esquadra i el Departament d'Interior a l'hora de tractar els casos.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article