Dincat reclama que la vacuna de la Covid-19 sigui obligatòria per als treballadors en contacte amb col·lectius de risc

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, reclama que els professionals sanitaris rebin ja la tercera dosi del vaccí


Dincat ha reclamat que la vacuna sigui obligatòria per als professionals que atenen col·lectius de risc. En concret, ha reclamat al Govern que faci una reforma legal que estableixi aquesta obligatorietat. Per la seva banda, president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha reclamat que els professionals sanitaris rebin ja la tercera dosi de la vacuna contra la covid.

A través de les xarxes socials, Padrós ha explicat que ha fet aquesta petició formalment al Departament de Salut i al Ministeri de Sanitat. Padrós ha recordat que aquests professionals van ser vacunats fa molts mesos i ara estan, i estaran, “molt exposats”, especialment en un escenari de creixement de contagis.

Dincat ha recordat que les persones amb discapacitat intel·lectual tenen major risc de contraure el virus per diferents motius, com les barres a l'hora de posar en pràctica les mesures d'higiene bàsiques o la dificultat a l'hora de distanciar-se socialment. A més, molts tenen patologies associades que els fan més vulnerables.

El director de Dincat, Carles Campuzano, ha afirmat que l'obligatorietat de la vacunació entre els professionals que atenen aquest col·lectiu és una mesura necessària per garantir el dret la protecció de la salut de les persones a qui acompanyen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article