Publicat el primer conveni col·lectiu d’atenció a la gent gran propi de Catalunya

L’acord comportarà millores tarifàries i un increment salarial general del 6%


El Diari Oficial de la Generalitat (DGOC) ha publicat aquest dimarts el primer conveni col·lectiu de Catalunya d'atenció a la gent gran (GERCAT).

El document entra en vigor amb efectes retroactius des de l'1 de gener de 2021, i s'emmarca en un escenari econòmic per al període 2021-2023 de millora tarifària. Entre d'altres, comportarà un increment salarial del 6% en termes generals per als professionals.

La publicació estava pendent de la resolució de recursos judicials, presentats per l'Associació de Centres d'Atenció a la Dependència i quatre patronals, que se n'havien desmarcat dels sindicats i la resta de patronals que l'havien signat.

El conveni s'aplica als centres residencials de gent gran amb places concertades, col·laboradores i de gestió delegada i als centres de dia, sempre i quan la facturació pública de les empreses i les entitats sigui igual o superior al 60%.

L'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), CCOO, UGT, la Unió Catalana d'Hospitals i el Consorci Associació Patronal Sanitària i Social ha considerat “històric” el conveni. Han destacat que comportarà millores socials i econòmiques per a un gran nombre de treballadors i han afegit també que contribuirà a assegurar la sostenibilitat del sector i oferir una millor qualitat assistencial a les persones en situació de dependència.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article