La Taula del Tercer Sector exigeix una solució coordinada a la cronificació del sensellarisme

Les entitats socials alerten que el cas de la nau de Badalona no és aïllat i avisen que és “intolerable i inhumà” que es normalitzin aquestes situacions


La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha alertat aquest dissabte que casos com el de la nau de Badalona no són aïllats i cal “una resposta conjunta de totes les administracions” per fer-hi front. En un comunicat, les entitats socials han avisat que si no s'actua “de forma contundent”, casos com el de Badalona es repetiran. “Com a societat, és intolerable i inhumà que els normalitzem”, han indicat. 

En aquest sentit, han reclamat “una solució coordinada” al sensellarisme, que s'ha convertit en un fenomen “estructural i cronificat”. Segons Dret Socials, a Catalunya hi ha 5.700 persones sense sostre, 5.400 que no tenen habitatge i viuen en albergs o refugis, 25.000 sense habitatge segur i 22.600 amb llars inadequades.

La Taula del Tercer Sector espera que casos com el desallotjament de Badalona, l'incendi que hi va haver fa poc més d'un any a la nau del costat on van morir quatre persones, els dos morts d'aquesta setmana a Montcada i Reixac o la mort d'una família amb dos fills en un local ocupat de la Plaça Tetuan de Barcelona serveixin per motivar una resposta pública al sensellarisme.

Així mateix, les entitats socials insten el Govern a accelerar l'aprovació i desplegament de l'estratègia per fer front al sensellarisme. També volen crear un grup de treball per a la garantia del dret a l'habitatge que proposi accions per evitar l'exclusió de persones vulnerables desnonades.

La Taula del Tercer Sector recorda que cal una estratègia integral perquè a banda de la dificultat d'accés a un habitatge digne, la problemàtica està vinculada amb la precarietat laboral, la manca d'ingressos, la irregularitat administrativa o la pobresa energètica, entre d'altres.

Un desallotjament que deixa un centenar al carrer

Els Mossos d'Esquadra van executar dijous passat l'ordre de desallotjament de la nau del carrer Progrés de Badalona, on malvivien des de feia anys al voltant d'un centenar de persones.

Els agents policials van carregar contra les persones concentrades a la porta de la nau i van prendre el control de l'espai per acabar de desallotjar els ocupants que encara quedaven a l'interior i es negaven a marxar, ja que no tenien alternativa residencial. Des de llavors, un grup de les persones desallotjades dorm a la intempèrie en un espai pròxim a la nau.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article