Un projecte acosta de forma virtual els animals del Zoo als infants hospitalitzats a Sant Joan de Déu

L’experiència vol reduir l’impacte de l’hospitalització entre els pacients de llarga durada


Observar un lleó mentre descansa o mirar com estira el coll la girafa per menjar són alguns dels hologrames que els infants hospitalitzats a l’Hospital Sant Joan de Déu poden sortir a observar gràcies al nou projecte pilot ‘Zoohhh!’.

La iniciativa, instal·lada a l’exterior del complex hospitalari en una caseta de fusta, permet als infants que fan llargues estades al centre sortir una estona per interactuar amb lleons i girafes, i altres animals de la sabana del Sahel, a través d'un holograma i tecnologia 5G.  

L'objectiu d’aquesta nova iniciativa —impulsada per Mobile World Capital Barcelona, el Zoo, l'Hospital Sant Joan de Déu, Vodafone, Fundació ‘la Caixa’, i que compta amb la col·laboració de la Generalitat i la Fundació El Somni dels Nens—, és reduir l'impacte de l'hospitalització i alhora contribuir a la digitalització dels entorns hospitalaris.

ZOOHHH! consisteix en una cabina que emula un mirador de natura equipat amb una pantalla hologràfica que amb la connectivitat 5G permet viure una experiència interactiva amb els animals. Concretament, la tecnologia que es fa servir utilitza un sensor que segueix i reacciona a la mà de l'usuari, fet que permet que virtualment l'infant interactuï amb els models digitals de fauna.

La col·laboració amb el Zoo de Barcelona s'explica, entre altres, perquè les imatges 3D que apareixen en pantalla s'han obtingut a partir de fotografies fetes a les seves instal·lacions i la supervisió científica de tots els continguts ha estat a càrrec dels seus biòlegs. Concretament, els ‘protagonistes’ del projecte pilot són un lleó, una girafa, un elefant i una tortuga del Sahel. A més d'interactuar-hi, els infants també poden aprendre característiques de l'animal, motiu pel qual el projecte també és una eina educativa. 

En aquesta primera fase de l'experiment la cabina es mantindrà instal·lada a l'espai exterior de l'edifici Itaka de l'Hospital Sant Joan de Déu i en una segona fase es traslladarà al Pediatric Cancer Center que el mateix hospital inaugurarà d'aquí a uns mesos.

 

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article