SATSE reivindica un augment salarial mínim per a les infermeres i fisioterapeutes davant l’escalada de preus

El sindicat denuncia que els professionals porten patint una pèrdua progressiva del poder adquisitiu des de l’any 2010


El Sindicat d'Infermeria, SATSE Catalunya, adverteix que l'actual conjuntura econòmica agreujarà la pèrdua de poder adquisitiu que les infermeres, infermers i fisioterapeutes porten patint des de 2010, i reivindica un augment salarial mínim anual del 6,5% per a aquests professionals. En aquest sentit, denúncia que el gran increment dels preus que s'està produint en el mercat de productes energètics o matèries primeres està començant a afectar greument la situació econòmica familiar i personal d'aquests col·lectius.

SATSE recorda que els professionals sanitaris fa anys que no veuen reconeguda de manera digna la seva labor assistencial i de cures dins del sistema sanitari i que ara, a més, sofreixen els perjudicials efectes d'una inflació disparada. El sindicat subratlla, a més, que el conjunt de partits polítics es va comprometre a “establir instruments de gestió de recursos humans i models retributius suficients que incentivin adequadament als professionals i els garanteixin un nivell de vida digne”.

Un compromís que consideren, no sols no s'ha fet realitat, sinó que ni tan sols ha estat abordat ni debatut per les institucions públiques. Així mateix, assegura que aquestes condicions laborals disten molt de les que tenen les infermeres i infermers que desenvolupen la seva tasca assistencial i de cures en centres sanitaris i sociosanitaris de nombrosos països de l'entorn, i que ha propiciat que milers de professionals s'hagin vist obligats a emigrar en els darrers anys.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article