ECOM reclama als ajuntaments que els parcs infantils siguin accessibles per als infants amb discapacitat

L’entitat reclamat a la Generalitat que aprovi amb urgència un decret d’accessibilitat


ECOM ha reclamat als ajuntaments que els parcs infantils siguin accessibles i inclusius perquè també els puguin utilitzar els infants amb discapacitat. L’entitat ha denunciat que en molts municipis les famílies han de recórrer quilòmetres per fer una cosa tan bàsica com jugar i relacionar-se per manca d’accessibilitat i seguretat dels carrers, espais, elements de lleure i entorns escolars.

L’entitat considera que no fer-ho és una qüestió de vulneració de drets, a més que és una “obligació legal i moral” que els ajuntaments “no haurien de deixar en mans dels pressupostos participatius de les ciutats, ni en la capacitat reivindicativa de les famílies, sobrecarregant-les més”.

La federació també ha reivindicat que les pacificacions dels carrers de les ciutats, sobretot al costat de les escoles, siguin veritablement inclusives i tinguin en compte els nens amb discapacitat. Al mateix temps, ha reclamat a la Generalitat que aprovi amb urgència un decret d’accessibilitat per avançar en tota aquesta qüestió.

La federació demana establir fórmules àgils i senzilles, compartides per tots els municipis catalans, que permetin la col·locació d'elements inclusius en espais de joc existents, de forma consensuada amb les famílies de la localitat, i garantir que els plecs de condicions tècniques de les noves instal·lacions i de les remodelacions sempre incorporin criteris d'accessibilitat i inclusió.

ECOM fa aquesta reivindicació tot sumant-se a la iniciativa europea Streets for kids ("Carrers oberts per a la infància”), que aquest 6 de maig convoca a ciutadania i entitats a sortir al carrer per demanar ciutats més amables i verdes que millorin la qualitat de vida de tothom, i incorporin la mirada de la infància en les polítiques urbanes i de mobilitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article