Barcelona tindrà un servei d’infermeria itinerant a les escoles bressol municipals a partir del curs vinent

L’objectiu és millorar l’atenció especialitzada d’infants amb discapacitats greus o necessitats importants d’atenció sanitària


Les escoles bressol de Barcelona incorporaran un servei d’infermeria itinerant a partir del curs 2022-2023. Aquest servei estarà adreçat a donar atenció especialitzada a infants amb discapacitats greus o necessitats importants d’atenció sanitària. A més, s’assessorarà i formarà els equips educatius en actuacions concretes per donar resposta a necessitats de caràcter sanitari o mèdic dels infants dins de l’àmbit escolar.

El servei d’infermeria itinerant també realitzarà funcions d’atenció directa a infants quan sigui necessari l’acompanyament d’una persona especialista. Es calcula que tindrà una dedicació d’entre 5 i 15 hores setmanals, i s’ha previst un volum màxim de 1.150 hores anuals.

“La lògica és que tinguin una bossa d’hores per dedicar allà on hi hagi les necessitats i ho facin acompanyant els equips d’educadores de les escoles i també atenent els infants quan sigui necessari. Amb aquesta mirada de què tots els infants puguin tenir plaça a l’escola bressol”, ha assenyalat el regidor d’Educació, Pau Gonzàlez.

Seguint aquesta lògica, l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) reforçarà l’atenció a infants amb necessitats educatives especials i incrementarà en un 64% els recursos que s’hi destinaran (amb una despesa prevista per al curs vinent de 470.000 euros en total pel conjunt de serveis). Aquest reforç es concreta en un augment d’hores de dedicació de professionals de suport per atendre infants amb necessitats específiques.

Es manté el calendari

Per altra banda, l’IMEB i els sindicats han pactat una moratòria en el calendari del curs que permetrà disposar de temps per negociar i adaptar els canvis del calendari escolar amb prou marge per poder complir els requisits de servei a les famílies i els drets laborals del personal.

En aquest sentit, el curs 2022-2023 iniciarà el 12 de setembre, mantenint el calendari actual. El 5 de maig s'obre el període de preinscripció al curs vinent, amb una oferta de 4.460 places disponibles, distribuïdes en un total de 607 grups i 103 escoles bressol municipals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article