Els sindicats educatius tallen la Gran Via i la Ronda Litoral a Barcelona

Aquest dimarts hi ha convocada una aturada parcial de 8 a 10 hores


Els sindicats eductius han tallat la Gran Via i la Ronda Litoral de Barcelona amb motiu de la represa de les mobilitzacions unitàries contra la política educativa del Govern. Aquest dimarts hi ha convocada una aturada parcial de 8 a 10 hores als centres educatius.

No hi ha prevista cap mobilització central sinó que es fan piquets i concentracions en diferents punts del país.

Un dels participants del tall de la Gran Via, Xavier, professor d’ESO de tecnologia, ha explicat que amb la protesta han volgut mostrar la “disconformitat” i “tots les greuges que estan patint tant els treballadors de l’educació com el sistema educatiu en general”. Les vies s’han reobert abans de les 10 hores, quan estava previst que finalitzés l’aturada.

Un cop acabada la protesta a la Gran Via, els docents que s’estaven manifestant han tornat als centres de treball. Com a Barcelona, també s’han fet talls de carreteres a Manresa, Mataró, Tarragona i Sabadell, entre d’altres.

A aquesta protesta és la primera de les quatre que hi ha convocades maig i juny: el 25 de maig hi haurà una nova jornada de vaga, el 2 de juny una nova aturada de 8 a 10 hores i el 9 de juny una darrera jornada de vaga.

El sindicats reclamen la reversió de les retallades, la retirada del nou currículum, el retorn de l’horari lectiu dels docents en totes les etapes, la supressió del decret de plantilles i de l’ordre de calendari, l’estabilització del personal i l’assumpció de la responsabilitat del Departament en la defensa de la immersió.

Segons el Departament d’Educació, amb les dades comunicades pel 72,33% dels centres públics a les 12h, el seguiment de la vaga de professionals del sector educatiu és del 2,09%.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article