Més de 1.400 pacients i familiars se sumen al Dia dels Imparables contra la leucèmia

La Fundació Josep Carreras impulsa diverses activitats en la Setmana contra la Leucèmia, que se celebra del 21 al 28 de juny


Més de 1.400 persones ja s’han registrat per seguir tots els esdeveniments programats durant la Setmana contra la Leucèmia, que impulsa la Fundació Josep Carreras, del 21 al 28 de juny. La leucèmia és una malaltia de la sang que s’origina a la medul·la òssia, i és la forma de càncer més freqüent en els infants: un de cada tres nens amb càncer té leucèmia.
 

“El Dia dels Imparables és, des de fa onze anys, el gran esdeveniment de l’any per a pacients, expacients, familiars, metges, investigadors i tots els Imparables contra la leucèmia”, expliquen a la Fundació Josep Carreras en un comunicat. D’aquesta manera, l’entitat ha habilitat una plataforma des de la qual més de 1.400 persones es van registrar a l’acte que ha tingut lloc auqest diumenge, dia 19 i ha estat presentat per la periodista Olga Viza.

Van ser més de dues hores amb intervencions de membres de l’equip, testimonis de socis i pacients, així com investigadors de l’entitat que han volgut retre homenatge a tots els Imparables que fa onze anys estan donant visibilitat a la lluita contra la leucèmia per tot el país.

Paral·lelament, els dies 21, 22 i 23 de juny tenen lloc les jornades online contra la leucèmia, que se celebren per segon any per donar a conèixer aspectes relacionats amb la malaltia. Estan plantejades com una sèrie de taules rodones en què cada dia s’aborda una línia de treball.

D’aquesta manera, pel plató passaran joves, investigadors, doctors i personal especialitzat en cada matèria per explicar com, cadascú a la seva manera, lluiten contra la leucèmia.

Els mercats de Barcelona contra la leucèmia

Aquests dos esdeveniments conviuen amb una campanya de sensibilització offline i online que ha arrencat aquest dilluns. La peça principal l’spot Ep, tú, leucèmia! No pararem fins a derrotar-te en què diverses persones interpel·len a la leucèmia per desafiar-la, persones que no pararan fins que algun dia la leucèmia sigui curable per a tots i en tots els casos.

A més, la campanya s’ha estés als mercats de barcelona. Així, al Mercat del Carmel, Mercat de Sants i Mercat de la Mercè Mercat lluiran una exposició temporal sobre la Fundació Josep Carreras entre el 20 de juny i 4 de juliol.

Aquesta acció s’engloba dins la Setmana Contra la Leucèmia i el projecte “Comerciants Imparables” al que estan adherits més d’un centenar de botigues d’arreu del país i 5 eixos comercials a la ciutat de Barcelona que donen suport a la lluita contra la leucèmia. L’any passat, el Mercat de La Concepció, Mercat de la Sagrada Família i Mercat de Les Corts ja van participar d’aquesta iniciativa.

Tal com ha declarat la Regidora de comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín, “amb aquesta iniciativa, una vegada més, els mercats de Barcelona es posicionen com a punts de referència de la solidaritat i la vida social dels barri”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article