Vall d’Hebron comptarà amb un nou edifici de deu plantes dedicat a l’atenció ambulatòria el 2026

Implicarà un canvi en el model assistència, més accessible i amb més capacitat de resolució


L’Hospital Vall d’Hebron preveu comptar amb un nou edifici de deu plantes dedicat a l’atenció ambulatòria el 2026. El projecte, presentat aquest dimecres, contempla la construcció de l’edifici a l’altra banda de la Ronda de Dalt, al costat mar, just davant de l’Hospital General.

El projecte també preveu que el nou edifici –de més de 46.000 m2– se situï al mateix nivell constructiu que l’Hospital General i que es pugui passar caminant d’un costat a l’altre per sobre de la Ronda, que es cobriria en aquest tram, tot i que l’Ajuntament haurà de validar aquesta proposta. La previsió es començar a construir-lo el 2024 i enllestir-lo el 2026. El pressupost és de 70 milions d’euros. Segons Vall d’Hebron, serà un edifici sostenible que també suposarà un canvi en el model assistència.

El nou espai aglutinarà pràcticament tots els serveis ambulatoris, excepte els pediàtrics, i allotjarà 250 consultes, 100 gabinets, 100 places d’Hospital de Dia, unitats de suport al diagnòstic i al tractament, unitats de farmàcia ambulatòria i una àrea de rehabilitació, a més dels espais de suport com espais administratius, d’informàtica i de treball per a professionals.

En paral·lel, el trasllat de l’activitat ambulatòria –que cada any mobilitza un milió de visites– al nou edifici permetrà que l’hospital actual concentri recursos per tractar els pacients hospitalitzats i l’activitat quirúrgica.

Ampliació de les franges horàries

Durant la presentació, el doctor Albert Salazar, gerent de Vall d’Hebron, ha celebrat el “tret de sortida” del projecte i ha destacat que el nou edifici “ha de canviar el model d’atenció ambulatòria”. Concretament, Salazar s’ha referit a caminar cap a una atenció més accessible i alhora més capacitat de resolució. En aquest sentit, ha assenyalat que cal ampliar les franges horàries de l’atenció ambulatòria i que en lloc de funcionar des de les 8 a les 13 hores funcioni fins a les 20 hores. “Hem d’ampliar les franges horàries per als ciutadans”, ha assegurat.

Salazar també ha subratllat que el nou edifici és una peça essencial en el conjunt de transformació que es troba immers el campus i que també implica rehabilitar espais que daten dels anys 50 o 60. En aquest context, el gerent de Vall d’Hebron ha demanat el suport de l’administració per completar les transformacions previstes. “Ara és el moment de les inversions”, ha afirmat.

Per la seva banda, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha afirmat que calen consultes externes “del segle XXI” i ha reconegut que l’atenció ambulatòria, que any rere any guanya pes, necessita una adequació dels espais.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article