Ja són 17 les denúncies per punxades a l’oci nocturn que investiguen els Mossos

Dotze han passat a Lloret de Mar i cinc a Barcelona, tot i que cap s’ha pogut relacionar amb abusos sexuals o robatoris posteriors


Ja són 17 les denúncies per punxades que investiguen els Mossos d’Esquadra: dotze a Lloret de Mar (Selva) i cinc a Barcelona. Segons ha explicat la portaveu dels Mossos, Montserrat Escudé, a ‘El món a RAC1’, estan investigant si les punxades tenen relació amb la població turística. Totes s’han produït a entorns d’oci nocturn, quan les víctimes estaven de festa. Les víctimes són setze noies i un noi. Una d’elles va aconseguir evitar que la punxessin. Escudé ha assegurat que “no s’ha de crear un clima de terror” i ha remarcat que en cap dels casos es pot relacionar les punxades amb agressions sexuals ni delictes contra el patrimoni: “Les víctimes només refereixen haver rebut una punxada”.

A més, la portaveu ha explicat que tots els casos, també a França, s’han produït en municipis amb turisme d’oci nocturn. Per això, investiguen si estarien relacionats amb el turisme tot i que tenen totes les línies d’investigació obertes i ho estan tractant de manera prioritària perquè poden generar alarma social: “S’està treballant intensament perquè sabem que és un fet que crea alarma social i que angoixa molt”.

Els Mossos recomanen a les persones afectades que vagin immediatament a un centre sanitari per fer proves toxicològiques per determinar si hi ha algun intent de submissió química i que ho denunciïn.

El sector de l’oci, preocupat

El sector de l'oci nocturn està "molt preocupat" pels recents episodis de dones punxades en discoteques catalanes. Lluís Torrents, president de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) i un dels responsables de la sala Razzmatazz de Barcelona, ha dit que no s'ha de generar "alarmisme" però admet que no saben quines intencions tenen les persones que fan aquestes punxades. En tot cas, s'ha mostrat predisposat a ajudar el màxim possible.

El sector es va reunir dimarts amb els Mossos d'Esquadra per altres temes, però aquest també es va tractar. La policia catalana no sap ben bé a què s'enfronta i està en contacte amb cossos d'altres països. Hi ha hipòtesis que apunten a un possible joc de rol, a un repte viral d'internet o a una manera de "marcar territori" per part d'homes masclistes que vulguin infondre "por" a les dones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article