Les detencions per violències sexuals han pujat un 71% aquest estiu a Barcelona

Les agressions i els abusos sexuals han crescut també un 25,3%


L'estiu a Barcelona s'ha tancat amb unes dades preocupants: les detencions per violències sexuals han augmentat un 71,1% respecte al mateix període del 2019. Així mateix, han crescut les agressions i els abusos sexuals. Concretament ho han fet un 25,3%.

Aquestes són algunes de les dades que l'Ajuntament de Barcelona ha donat a conèixer aquest dimecres pel que fa a les dades delinqüencials registrades per la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra durant aquests mesos d'estiu, i en les quals, en termes generals, destaca un descens dels fets delictius en un 12%.

Pel que fa a les detencions per violències sexuals, el consistori argumenta l'ascens de les detencions per la posada en marxa del Pla contra les violències sexuals, activat al mes de juliol, i que s'ha establert per garantir la seguretat de les zones d'oci al transport públic i identificar persones en situació de vulnerabilitat.

Així, tal com apunta l'Ajuntament, els dos cossos policials han centrat les seves primeres actuacions en els entorns d'oci, tot i que tenen la voluntat d'ampliar-lo a altres àmbits que s'establiran a partir de l'anàlisi de les dades i la intel·ligència policial.

Concretament, hi ha hagut 77 detencions per violències sexuals (53 per abusos sexuals i 24 per agressions sexuals), quan l'any 2019 n'havien estat 45.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article