Un fàrmac experimental frena el deteriorament cognitiu en persones amb Alzheimer en etapes precoces

El medicament podria començar a comercialitzar-se a Europa a partir del març de 2023


El medicament lecanemab ha mostrat resultats positius contra l’Alzheimer a l’assaig en fase 3 que fan la farmacèutica japonesa Eisai i l’estatunidenca Biogen, amb 1.795 participants.

El fàrmac frena el deteriorament cognitiu de pacients amb Alzheimer en fases precoces en un 27%. Les farmacèutiques analitzaran les dades amb les autoritats reguladores per obtenir-ne l’aprovació als Estats Units i les sol·licituds d’autorització comercial a Europa i el Japó de cara al final de l’estudi, el març del 2023. La doctora Mercè Boada, neuròloga i directora mèdica d’Ace Alzheimer Center Barcelona —un dels centres participants—, creu que és “un moment de canvi en la història” de l’Alzheimer.

S’espera que els responsables de l’estudi presentin els resultats al congrés internacional d’assajos clínics de l’Alzheimer (CTAD) a finals de novembre i que siguin publicats en una revista científica, quan seran revisats de forma independent. Lecanemab és un anticòs monoclonal dirigit al dipòsit d’amiloide al cervell.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article