Menjar massa aliments ultraprocessats durant l’embaràs afecta negativament l’infant

Una investigació de la URV apunta que pot haver-hi distorsions en el desenvolupament i les habilitats lingüístiques


Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili (URV) conclou que menjar massa aliments ultraprocessats durant l’embaràs afecta les capacitats lingüístiques i verbals de l’infant. Els resultats s’han publicat a la revista científica Clinical Nutrition.

La recerca l’ha feta un equip de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) en col·laboració amb la URV, l’IsGlobal i el Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa. Durant quatre anys s’han estudiat 1.800 mares i els seus respectius fills, a qui s’ha fet un seguiment des del seu naixement fins als cinc anys.

Per tal d’avaluar si la ingesta d’aliments ultraprocessats en la dieta de les mares participants era elevada se’ls va fer respondre un qüestionari de consum alimentari i se les va dividir en tres grups: un en el qual s’incloïen les mares amb un nivell d’ingesta baix d’ultraprocessats, un altre amb un nivell mitjà i el tercer nivell, alt.

Els resultats van posar de manifest que els fills de les mares que formaven part del nivell elevat obtenien una puntuació baixa a l’apartat d’habilitats verbals dels nens. L’equip investigador va observar que el perfil de les mares d’aquest grup era el d’una dona amb estudis primaris, de classe social baixa i que no segueix de forma habitual una dieta mediterrània.

“Tenir en compte aquests aspectes ens ofereix una visió més global d’aquesta realitat”, ha explicat Júlia Puig, nutricionista i professional en salut pública d’IsGlobal.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article