El Govern assegura que el pla pilot de la Renda Bàsica Universal es troba “en fase avançada”

Vilagrà avança que la mesura exclourà el 10% de les rendes més altes “per reflectir la reforma fiscal necessària”


La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat aquest dijous que el pla pilot de Renda Bàsica Universal es troba “en fase avançada”. La meitat de les persones perceptores de la renda en el pla pilot seran escollides de manera aleatòria a tot el territori català, i l’altra meitat serà, en paraules de la consellera, pràcticament la totalitat dels residents de dos municipis catalans.

Vilagrà ha avançat que la mostra exclourà el 10% de les rendes més elevades “per reflectir la reforma que seria necessària per implementar la renda bàsica. “És a dir, incrementar la progressivitat de tal manera que encara que tothom rebés la renda bàsica, amb el 10% de les persones amb les rendes més elevades no tindríem un any net”, ha explicat.

Vilagrà també ha exposat durant una interpel·lació d’ERC al ple del Parlament que l’Oficina del Pla Pilot està treballant “en aspectes de disseny per elaborar un model estadístic a partir d’indicadors significatius com la taxa d’atur o el nombre d’usuaris dels serveis socials”.

El projecte està treballant en l’elaboració d’una primera onada d’enquestes per passar a les persones participants. Vilagrà ha avançat també que l’haurà d’aprovar una norma amb rang de llei “per donar compliment a la normativa vigent en matèria de protecció de dades i garantir la seguretat jurídica als participants”.

La normativa s’haurà d’aprovar abans de la implementació del pla pilot. “És evident que haurem d’aprovar pressupostos, això se sobreentén”, ha conclòs la consellera.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article