Entitats i veïnes de la Casa Orsola avisen que no marxaran i exigeixen a la propietat que obri vies de negociació

Un segon veí s’enfronta aquest dimecres a un judici per no marxar del pis un cop finalitzat el contracte


La Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample i el Sindicat de Llogateres han exigit a la propietat de la Casa Orsola, el fons Lioness Inversiones, que obri vies de negociació directes amb les veïnes, ja que no pensen marxar de les seves llars. Ho han explicat representants de les dues entitats a les portes de la Ciutat de la Justícia, on aquest dimecres se celebra un segon judici contra un dels llogaters que no ha deixat el pis en finalitzar el contracte de lloguer. Es tracta del Tono, a qui el contracte se li va acabar al juliol, però que ha continuat pagant i vivint al pis. Des de la Xarxa, Albert Freixa no ha donat “cap validesa” al judici i ha criticat que el propietari s’està “enrocant” no volent negociar la renovació dels contractes.

El llogater que està citat aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia és el segon que arriba a judici després d’haver sigut denunciat per la finalització del contracte. El primer va ser jutjat al gener i setmanes més tard va rebre la sentència de desnonament, que encara no té data.

Lioness Inversiones va adquirir l’edifici i va comunicar les veïnes que vivien de lloguer que no els renovaria els contractes quan aquests finalitzessin. Des de les entitats per l’habitatge sospiten que l’objectiu és reformar els habitatges i fer lloguers de temporada a preus de luxe. De fet, el portaveu del Sindicat de Llogateres, Enric Aragonès, assegura que ja s’ha produït un primer lloguer d’aquestes característiques d’un dels pisos que està buit i s’ha fet a un preu de 2.400 euros. “El lloguer de temporada està sent una escletxa per l’especulació”, ha afirmat Aragonès.

Per tot plegat, reclamen vies de negociació individual per tal de renovar els contractes de lloguer. Freixa ha explicat que en l’únic intent de negociació real que es va produir fa uns mesos van patir “coaccions” i es van acabar aixecant de la taula. Des de llavors, ha afirmat que no s’ha produït “ni una sola voluntat de negociació” i només s’han trobat amb querelles contra els veïns que han decidit continuar als seus pisos. Per això, ha lamentat que, ara per ara, la negociació està en “via morta”. “Demanen que s’obrin vies de negociació o el conflicte s’enquistarà perquè no pensem marxar de l’edifici”, ha alertat Freixa.

El primer desnonament d’un veí de la Casa Orsola estava previst per aquest 14 de febrer, però el jutjat el va suspendre fins a nova data. D’altra banda, l’Ajuntament de Barcelona s’ha ofert per intervenir entre les dues parts i també hi ha sobre la taula la possibilitat de comprar l’edifici.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article