Drets Socials garanteix la continuïtat de l’únic centre per a infants amb pluridiscapacitat de Catalunya

El departament nega que el CAE gestionat per Nexe Fundació es tanqui al desembre, com havia denunciat un grup de familiars d’usuaris


El Departament de Drets Socials garanteix la continuïtat del Centre d’Atenció Especialitzada (CAE) per a infants de 0 a 6 anys amb pluridiscapacitat que gestiona Nexe Fundació, com a mínim fins al final del curs 2023-2024. Tot i que l’entitat i les famílies usuàries d’aquest centre havien denunciat que existia el perill que es tanqués aquest desembre, fonts de Drets Socials deixen clar que el departament “en cap cas” està disposat a tancar-ho. No obstant això, remarquen que cal trobar un nou model de finançament que s’ajusti a la normativa actual. El CAE gestionat per Nexe Fundació és l’únic de les seves característiques a Catalunya.

El pròxim 23 de març hi ha prevista una reunió entre el Departament de Drets Socials, Nexe Fundació i les famílies d’usuaris del CAE, on s’abordarà la continuïtat del centre. Fonts del departament expliquen que s’ha de trobar un nou model de finançament que no depengui de les subvencions, per tal d’ajustar-se a la normativa actual; un fet que, no obstant això, en cap cas vol dir que el centre estigui en perill de tancament.

Abans que es conegués la posició de Drets Socials, un grup de famílies d’usuaris del CAE es van mobilitzar per denunciar el possible tancament del centre davant el Síndic de Greuges, ja que consideren que suposaria una vulneració dels drets dels seus fills i filles en tractar-se de l’únic recurs a Catalunya que dona atenció especialitzada a la infància d’entre 0 a 6 anys amb pluridiscapacitat. Per la seva banda, la fundació critica que el departament no vulgui incloure el centre en la cartera de serveis socials, tot i haver-ho finançat durant els últims trenta anys.

Actualment, el CAE gestionat per Nexe Fundació realitza una atenció directa i amb teràpies durant set hores al dia a 16 infants amb encefalopaties, paràlisis cerebrals, malalties genètiques sense diagnosticar, microcefàlia i altres condicions que fan impossible que puguin ser atesos amb qualitat i condicions en cap altra mena de centre, com un centre d’educació especial (CEE) o un centre de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP). Per aquest motiu, les famílies dels infants usuaris del centre demanen que es garanteixi el finançament i la continuïtat d’aquest CAE que està obert a Barcelona des de 1991.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article