L’Hospital del Mar ensenya els pacients a utilitzar les noves eines de telemedicina

El 88% dels usuaris que han participat en la prova pilot del projecte asseguren que tornarien a tenir una visita per videotrucada


L’Hospital del Mar ha posat en marxa un projecte pioner per ensenyar els seus pacients a utilitzar les noves eines de telemedicina. Alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de cures auxiliars d’infermeria i del cicle de grau superior de documentació sanitària de l’Institut Bonanova de Formació Professional Sanitària han estat els encarregats de dur a terme simulacions de videotrucades i fer sessions en línia per esvair els dubtes dels usuaris de l’hospital i explicar-los els beneficis de l’ús d’aquestes tecnologies. La prova pilot ha demostrat un elevat grau de satisfacció dels usuaris: el 88% dels participants van assegurar que tornarien a tenir una visita per videotrucada.

A més, el 77% dels usuaris escollits per l’hospital per a participar en la prova pilot van assenyalar que la simulació de la videotrucada havia estat satisfactòria. La cap d’Atenció al Ciutadà de l’Hospital del Mar, Marta Hurtado, afirma que l’objectiu d’aquesta iniciativa era “apoderar i capacitar als pacients en l’ús de les noves tecnologies d’atenció a la salut, incentivant la participació i implicació ciutadana i promovent la cultura de l’atenció telemàtica”.

L’hospital explica que, després de la simulació de videotrucada realitzada pels alumnes de formació professional, es determina si el pacient pot treure profit o no de rebre una videotrucada del seu metge o metgessa de referència. En cas de ser així, es fa aquesta videotrucada i es fa seguiment del seu funcionament. Tot i això, l’hospital deixa clar que aquestes sessions en línia es fan servir únicament per a les visites de seguiment i que les primeres visites sempre són presencials.

En aquest sentit, el responsable de l’Àrea Ambulatòria de l’hospital, Èric Sitjas, apunta que els beneficis que aquests pacients puguin utilitzar la telemedicina són “la reducció de desplaçaments i de l’estada dels pacients i familiars al centre sanitari, fent créixer la seva autonomia i afavorint la conciliació familiar i laboral dels cuidadors i garantint-ne el seguiment assistencial”.

Per altra banda, el projecte no només ajuda els pacients de l’hospital a tenir confiança en l’ús d’aquestes eines, sinó que permet que l’alumnat de formació professional sanitària posi en pràctica els seus coneixements. “Poder desenvolupar aquest projecte conjuntament amb l’Hospital del Mar i pacients reals ens permet que l’alumnat assoleixi competències transversals com la cooperació i el treball en equip i l’empatia d’entre d’altres. I objectius específics com organitzar i gestionar les dades i elaborar informes de resultats”, subratlla la tutora del cicle de documentació i administració sanitària de l’Institut Bonanova, Sònia Aliaga.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article