El Sindicat de Llogaters denuncia el suïcidi d’una dona a Barcelona poc abans del seu desnonament

L’organització lamenta “l’angoixa insuportable” que cada vegada més persones pateixen per l’habitatge.


Una veïna de Barcelona es va suïcidar la nit de Nadal davant de la imminència del seu desnonament, segons ha denunciat aquest diumenge el Sindicat de Llogateres en un comunicat. L’entitat assegura que la immobiliària i la propietat del pis van activar el procés de desnonament “sense miraments i a la primera de canvi, davant un primer endarreriment en el pagament del lloguer”. Els serveis municipals havien aconseguit ajornar un mes el desnonament mentre li buscaven un habitatge alternatiu “que no arribava”, i la dona, finalment, es va llevar la vida “amb totes les seves pertinences ja en caixes”, explica el Sindicat.

“No podem restar en silenci davant un exemple més d’un sistema injust, absurd i malalt”, assegura el Sindicat de Llogateres, que lamenta que quan s’arriba a una situació com aquesta “ha fallat tot”.

En aquest sentit, ha afirmat que falla “un sistema en què la població no té garantit un habitatge digne, estable i segur” i que “rendibilitza fins i tot la desesperació i el patiment”. Així mateix, el Sindicat ha criticat l’abordatge públic de la problemàtica residencial, lamentant que només s’ofereixin pròrrogues i moratòries, però sense resoldre el problema de fons.

“L’amenaça de perdre l’habitatge, de no poder-lo pagar, de ser expulsat de casa, és un motiu d’angoixa insuportable per cada vegada més persones”, ha lamentat el Sindicat de Llogateres. “Ella va estar lluitant, però no va poder més”, ha afegit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article