Satse denuncia una greu crisi de personal d’infermeria als centres del Siscat

El sindicat assegura que gairebé tots els centres hi ha hagut problemes de cobertura i s’han denegat vacances


El sindicat Satse ha denunciat aquest dijous una greu crisi de personal d’infermeria als centres del Siscat. Després de fer una enquesta als professionals durant les festes de Nadal, el sindicat ha remarcat que els resultats posen de manifest que als centres es treballa “sota mínims” i no es reforça el personal en èpoques en què la tensió assistencial és més que previsible. Segons Satse, les direccions han denegat dies de vacances i “sobrecarregat” el seu personal.

Dels centres enquestats, un 85% ha patit un augment en la càrrega de treball i un 82% ha manifestat haver-hi fet front patint manca de personal. Les infeccions respiratòries han incidit en la manca de personal a causa de les baixes per malaltia (30%) i augment de pacients (26%). Un 20% també ha ressaltat les vacances del personal com a causa d’augment de la pressió assistencial.

Satse ha subratllat que les causes de l’augment de feina són “previsibles” i que “es repeteixen any rere any”. A parer seu, les direccions “se n’aprofiten de la professionalitat d’infermeres i infermers, denegant dies de descans i evitant invertir a contractar reforços”.

En alguns centres, com ara la Fundació Esperit Sant, l’Hospital Sagrat Cor o CIS Cotxeres, diu el sindicat, la denegació de permisos ha estat especialment greu.

Tot i que des de Satse no n’han fet esment, cal també tenir en compte que les infermeres porten en vaga des del 12 de desembre, convocades pel sindicat Infermeres de Catalunya, i que pretenen mantenir-la fins que Salut implementi millores al III Acord i es dugui a terme la requalificació professional a la categoria A1 des del Ministeri de Sanitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article