Cleries: 'Estem treballant per tornar a posar les persones en el centre de les polítiques socials'

El Conseller presideix el primer Ple del Consell General de Serveis Socials d'aquesta legislatura


El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha presidit aquest matí el primer Ple del Consell General de Serveis Socials (CGSS) d'aquesta legislatura. El Consell, format per 64 membres en representació de la Generalitat, el món local i les entitats socials, és el màxim òrgan de participació de la societat civil en la definició del Sistema Català de Serveis Socials.

La tasca del Consell General de Serveis Socials és deliberar sobre les polítiques públiques en l'àmbit dels serveis socials, emetre informes preceptius sobre normativa, planificació, criteris de qualitat i avaluació, així com formular propostes i recomanacions al Departament de Benestar Social i Família en matèria de serveis socials.
 
En el Ple d'avui, el conseller ha aprofitat per presentar les principals línies d'actuació del Departament per aquesta legislatura. Durant la seva intervenció, el conseller Cleries ha destacat, que “aquesta legislatura ha començat sense pressupost i per això avui encara no podem donar informació detallada, perquè encara estem submergits en el procés d'elaborar, juntament amb el departament d'Economia i Coneixement, el millor pressupost possible”.
 
Tot i això, Josep Lluís Cleries ha destacat quina haurà de ser “la màxima” del seu departament en aquesta legislatura: “tornar a posar les persones en el centre de les polítiques socials”. I per aconseguir-ho cal actuar amb “més eficàcia i més eficiència, desburocratitzant processos i millorant la comunicació i l'atenció”.

Segons Cleries, “la missió del nostre departament és fer de Catalunya una societat cohesionada, desenvolupant polítiques de prevenció i acció a favor de la promoció de l'autonomia personal, la inclusió social i contra la pobresa, garantint els drets socials de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables, i promovent la família com a estructura social bàsica, transmissora de valors. I tot això, comptant amb la participació dels agents socials del país i assegurant la màxima transparència en les nostres accions”.
 
Tal com ha explicat el conseller, “des del primer dia estem treballant en aquesta línia” i ha destacat, que “mentre ahir algú des de l'oposició deia que el departament està paralitzat, nosaltres estàvem signant un conveni amb l'obra social de CatalunyaCaixa, que permetrà finançar al llarg de l'any diferents serveis adreçats a les persones que cuiden dependents per ajudar-les a fer la seva tasca amb les màximes garanties, amb un pressupost per desenvolupar totes les actuacions del programa d'1.168.625 euros, dels quals el Departament de Benestar Social i Família aportarà com a màxim 550.000 i l'Obra Social de CatalunyaCaixa 618.625 euros. Es calcula que unes 1.500 persones cuidadores rebran cursos de formació i els altres serveis complementaris”.
 
D'altra banda, la Comissió Funcional del Consell General de Serveis Socials ha dictaminat favorablement les bases de les convocatòries per a la concessió de subvencions del departament de Benestar Social i Família per ajuntaments de menys de 20.000 habitants, entitats i ajuts al programa d'atenció social a les persones amb discapacitat, per l'any 2011.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article