Presidenta de l'ICD: 'Cal incorporar les mirades de les dones en el sector audiovisual'

Aquest dijous al vespre comença la 19a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona


"Estem en una societat en la qual encara cal promoure les iniciatives que faciliten la visibilització de la creativitat i la diversitat femenines, i afavorir així que no quedin eclipsades en el marc d'un sector que encara no valora prou les dones i les seves aportacions a tots els nivells". Amb aquestes paraules la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell, va obrir la presentació de la 19a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona.

La mostra té per objectiu promoure el cinema dirigit per dones i visibilitzar la cultura audiovisual femenina, i Gatell va subratllar que "cal incorporar les mirades de les dones en el sector audiovisual ja que el món s'ha de poder explicar amb visió d'home i també amb visió de dona". Segons Gatell, el gran desequilibri entre els homes i les dones que hi ha a tots els nivells del sector audiovisual té conseqüències en el camí cap a la igualtat d'oportunitats. "En el món de la ficció les dones representen aproximadament un terç de la humanitat, i els directors presenten molts menys personatges de dones que prenguin iniciatives de qualsevol mena sobre les seves vides que les directores", va afirmar.
 
Gatell també va demanar al sector audiovisual que s'impliqui activament en el procés d'aconseguir una societat amb igualtat d'oportunitats per a dones i homes i va considerar que "l'audiovisual és un sector clau que exerceix una gran influència i, per tant, responsabilitat, en la construcció de nous valors sobre la feminitat i la masculinitat que superin els estereotips sexistes que limiten tant a dones com a homes".
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article