Si no es detecten els fraus del PIRMI no es podrà pagar als que ho necessiten

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat el nou sistema de pagament


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha al·legat que si no es detecten els casos de frau en la Renda Mínima d'Inserció (RMI) no hi haurà diners suficients per pagar als que "ho necessiten de debò". El president ha defensat que el Govern hagi modificat el sistema de pagament passant de transferència bancària a xec per detectar els possibles fraus, tot i que ha reconegut que els inicis d'aquesta operació són "durs" i creen "incomoditats". "Per preservar el pagament als que ho necessiten de debò hem d'evitar els abusos", ha declarat el president. Mas ha dit que l'objectiu és detectar aquells que cobren i ja no viuen a Catalunya i els que treballen, encara que sigui en l'economia submergida.


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

LOLA
3.
Em sembla perfecte que es detecti qualsevol frau fiscal, a totes les clases. El que no pot ser és que per culpa que l'Administració no te les dades al dia, estiguem passant gana, perquè és obvi que amb 420€ no es pot estalviar pel mes següent.... o vostès podríen?

Actualitzin les dades en els canvis d'expedients i despres investiguin el que vulguin, l'estòmac i el sostre no entenen d'Administracions polítiques i menys si hi ha criatures pel mig.

I sobretot, busquin a qui té els diners aliens, no als que estem patint la crisi de manera inhumana... i això és Benestar Social?

Sis plau, baixin al carrer, vegin com vivim els ciutadans i ciutadanes d'aquest país, facin cas dels informes dels tècnics/es que coneixen la realitat de la població, respectin els seus diàgnòstics, que per això hem estudiat una carrera social i després,
prenguin les mesures adients. Posem seny!!!


una educadora social qualsevol.
  • 0
  • 0
Paco
2.

Totalment d'acord amb tu. Potser hi ha frau, però de cap de les maneres es pot permetre aquesta desorganització. La gent depèn d'aquest ajut. No entenc com la classe política té aquesta sobèrbia, de pensar que sabem mes que els tècnics i no compten amb ells. Ni a Benestar i Família ni a Departament de treball, ni a les organitzacions col·laboradores...enlloc s'ha consultat.

  • 0
  • 0
Marta
1.
Em fa vergonya veure com es justifiquen des de la Generalitat, després del gran caos en la gestió de la RMI.
Han d'assumir els errors i admetre que s'han equivocat i no justificar-se dient que la gestió de la PIRMI des del serveis socials és dolenta. És que potser han tingut en compte l'opinió dels professionals dels serveis socials bàsics? Com poden dir que no hi ha cap control en les prestacions quan es firmen plans de treball amb les famílies i es fan seguiments.
Evidentment que sempre hi ha un marge d'irregularitats però no les poden utilitzar per tapar i justificar les retallades en els serveis socials bàsics.
I sinó com pot ser que des del més d'abril no s'hagi aprovat cap nova prestació? No estem parlant d'una manca de pressupost??
  • 0
  • 0

Comenta aquest article