Experts internacionals analitzen dijous a Barcelona l’avaluació i l’impacte del Tercer Sector Social

Hi participen el subdirector general de la Fundació 'la Caixa' i la presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector de Catalunya


Aquest dijous 3 de novembre, de 9 del matí a 2 de migdia, se celebrarà la jornada "Avaluació de Programes del Tercer Sector Social: Visió Internacional i Perspectives a Catalunya", organitzada  per l'Institut Català d'Avaluació de Polítiques Públiques, Ivàlua; l'Obra Social "La Caixa" i la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. La jornada tindrà lloc a l'Auditori de Caixaforum-Barcelona i vol reflexionar sobre com mesurar el rendiment social i econòmic de programes del Tercer Sector Social a Catalunya a través de l'experiència d'altres països on aquesta pràctica està més desenvolupada i, alhora, reunir les visions, opinions i experiència del sector a Catalunya.

 

El Tercer Sector Social és el conjunt d'entitats no governamentals i no lucratives que actuen en l'àmbit d'atenció a les persones. A Catalunya aplega a 7.500 entitats, 100.000 treballadors, 245.000 voluntaris, suposa el 2,8% del PIB  i dóna servei a 1,7 milions de destinataris. 
 
La jornada s‘iniciarà amb les intervenció d'Albert Sòria, subdirector general de la Fundació "la Caixa"; Àngels Guiteras, presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector de Catalunya i de Josep Maria Vallès, president de l'Institut Català d'Avaluació de Polítiques Públiques. 
 
La trobada compta amb la participació de destacats experts espanyols i internacionals en  l'avaluació del Tercer Sector Social que exposaran exemples  de l'avaluació  dels serveis als ciutadans que ofereixen les entitats sense ànim de lucre arreu d'Europa.  Cal destacar Jean Ellis, de la Charities Evaluation Services del Regne Unit, Lisa Jordan, directora executiva de la Fundació Bernard Van Leer (Països Baixos), i Florence Brunet, de la FORS Recherche Social (França). També hi haurà el catedràtic Joan Subirats (UAB), Rafael Ruiz de Gauna, de la Fundació Pere Tarrés i vicepresident de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social, Maria Ángeles Díez, professora titular d'Economia Aplicada, Universitat del País Basc, i diversos experts d'Ivàlua.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article