Entitats socials i empreses es troben al primer Marketplace de Catalunya

L'èxit d'aquesta edició ha estat total, tant en participació com en interès generat


Més de 900 persones han assistit al Marketplace organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) que es va dur a terme divendres passat al Museu Marítim dins del marc del II Congrés Europeu del Voluntariat organitzat per la Generalitat de Catalunya amb motiu de l'Any Europeu del Voluntariat. La presidenta de la FCVS, Francina Alsina, va destacar el gran interès que ha despertat el Marketplace i va assegurar que "això mostra que cada vegada més les entitats socials i el món empresarial aniran de la mà a l'hora de dur a terme projectes socials".

Una de les activitats que va despertar més interès va ser la zona de networking, on empreses i entitats van poder intercanviar experiències entre elles a partir de dinàmiques organitzades per tal d'establir possibles projectes de col·laboració. Els quatre tallers que s'han dut a terme per aprofundir en les noves formes de col·laboració entre el món empresarial i el món social (Responsabilitat Social, Teaming, Coaching i Crowdfunding) també van comptar amb una gran participació. Empreses i entitats van donar a conèixer els seus projectes de col·laboració a través d'una cinquantena d'estands situats a l'espai firal.
 
IKEA, GAES, FNAC o MRW són algunes de les empreses que van donar a conèixer els seus projectes de responsabilitat social. D'altres, van assistir al Marketplace acompanyats de l'entitat amb la qual més col·laboren com Danone i el Banc dels Aliments, Nesté i Creu Roja, IBM i el Casal dels Infants, ESADE i Fundació Amics de la Gent Gran, Infojobs i ECAS o DKV i Intermón Oxfam, PILMA i Fundació Yamuna, entre moltes d'altres.
 
La directora general d'Acció Cívica i Comunitària, Violant Cervera, durant l'obertura del Marketplace va destacar que l'administració està satisfeta de veure com el món empresarial i les entitats socials s'han trobat. En aquest sentit, el Conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, en el seu discurs de cloenda del II Congrés Europeu del Voluntariat en el marc del Marketplace, va destacar la innovació que ha suposat el Marketplace i el valor de la col·laboració. "Hem sabut implicar el món de l'empresa i el món del voluntariat i l'associacionisme. I hem demostrat que si sabem sumar també el món de l'emrpesa amb el món social, no sumem sinó que multipliquem. Lligar el món de l'empresa amb els valors de solidaritat també reforça el món empresarial".
 
Els premis, a la cloenda
 
El projecte "Agafa el bastó", de l'entitat Acció Gent Gran en col·laboració amb les fleques de Terrassa ha guanyat el Premi al Projecte Més Innovador.
 
El Premi al Projecte amb més Beneficiaris a l'Associació Banc Farmacèutic ha estat pel seu projecte "Dóna un medicament a qui més ho necessita", gràcies al qual unes 14.000 persones que no podrien accedir-hi a través del sistema sanitari, reben medicaments i material sanitari de manera gratuïta. 
 
Finalment, el Premi per Votació Popular ha estat pel projecte "Tinc un Amic", de l'entitat La Tutela, per tractar-se d'un projecte dirigit a crear vincles emocionals entre les persones tutelades per l'entitat (persones amb discapacitat d'entre 18 i 60 anys) i altres ciutadans.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article